Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunţat marţi că a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor gestionate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în evidenţele de cadastru şi carte funciară. Lucrările au vizat o suprafaţă de aproximativ 190.000 de hectare din 11 comune din judeţul Tulcea, iar finanţarea a fost asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, precizează instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a înregistrat în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară terenurile situate în extravilan, suprafeţele terestre şi acvatice, terenurile aflate permanent sub apă şi plajele din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării", se arată în comunicat.

”Cele 1.985 de imobile aflate în proprietatea publică a statului român şi în administrarea ARBDD au suprafaţa totală de 188.452,66 de hectare şi sunt situate în comunele C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crişan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina şi Valea Nucarilor”, anunţă ANPCI.

Contractul de finanţare semnat de ANCPI şi ARBDD, în iunie 2020, este contractul cu cea mai mare valoare încheiat de ANCPI cu o instituţie publică – 29.815.647 de lei. Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.