Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a declanşat o anchetă la unul din cele 14 centre de examinare după ce zeci de elevi au reclamat faptul că le-a fost diminuat timpul de rezolvare a subiectelor la Limba română pe motiv că au fost obligaţi să înlocuiască prima pagină a tezelor după zeci de minute de la începerea examenului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinţii a trei din cele 14 centre de examen pentru bacalaureat din judeţul Bacău au fost schimbaţi în urma primei probe din această săptămână, cea la Limba şi literatura română, din cauza unor deficienţe apărute în desfăşurarea examenului.

Cele mai grave probleme au fost la Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan cel Mare” Bacău, unde zeci de elevi au reclamat că le-a fost diminuat timpul alocat rezolvării subiectelor la Limba română.

Concret, candidaţii au fost obligaţi de către profesorii supraveghetori să înlocuiască prima pagină a tezelor după câteva zeci de minute de la începerea examenului pe motiv că la rubrica ”profil” au trecut ”umanist”, aşa cum le-au indicat cadrele didactice în primă fază, în loc de ”uman”. În total, 99 de absolvenţi de clasa a XII-a, care susţineau examenul în şapte săli de clasă, au fost puşi în situaţia de a relua lucrarea.

”Profesorii supraveghetori au dispus schimbarea primei pagini pentru ca, la corectare, să nu fie considerat semn distinctiv. Noi credem că acest lucru s-a petrecut destul de repede din momentul începerii tezei, undeva în jurul orei 9.20. Mâine (n.r. - joi) vom putea verifica înregistrările de pe camerele de supraveghere din sălile de examen pentru a vedea când s-a făcut această schimbare şi când s-a ieşit din sala de examen. Astfel, vom putea stabili dacă elevilor le-a fost afectat timpul de rezolvare a subiectelor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISJ Bacău, Doina Marinov.

Pe lângă înlocuirea celor trei preşedinţi de centre de examen, conducerea ISJ Bacău a dispus şi schimbarea preşedintelui comisiei judeţene de bacalaureat, locul inspectorul general adjunct al ISJ, Ana Maria Egarmin, fiind luat de inspectorul general Florin Lazăr.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar a sesizat Ministerul Educaţiei cu privire la situaţia apărută la centrul de examen de la Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan cel Mare” Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.