Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a declanşat o anchetă internă, după ce agenţii de pază ai unităţii au fost acuzaţi că iau bani pentru pachetele cu mâncare aduse de rudele pacienţilor internaţi în spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, susţine că a cerut firmei de pază să verifice acuzaţiile aduse angajaţilor şi să remedieze situaţia, precizând totodată că unitatea medicală a început o anchetă internă în acest caz.

Ancheta de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost declanşată după ce câţiva angajaţi ai firmei de pază ar fi pretins bani de la aparţinătorii care veneau cu pachete cu mâncare pentru rudele internate în unitatea medicală. Suma cerută pentru fiecare pachet ar fi de cel mult zece lei.

"Având în vedere aspectele negative prezentate în spaţiul public privind unii angajaţi ai firmei de pază, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase anunţă că a declanşat o anchetă în acest sens şi va solicita firmei de pază să ia măsuri urgente pentru remedierea situaţiei. Rugăm pe această cale pe toţi pacienţii şi vizitatorii care au cunoştinţă de aceste aspecte să aducă la cunoştinţă direct conducerii spitalului pe mail-ul secretariat@infectioase.ro. Suntem conştienţi că astfel de aspecte aduc prejudicii calităţii actului medical şi pun în umbră profesionalismul cadrelor medicale", a precizat, sâmbătă, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ.

La sfârşitul lunii aprilie, prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a solicitat conducerii Poliţiei să verifice activitatea firmei de pază de la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce un bolnav confirmat cu noul coronavirus a fugit din spital. Bărbatul a fost găsit ulterior într-o comună situată la câţiva kilometri de Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.