Anca Nedea Pavel, patroana Hotelului Opal din Cap Aurora şi fost şef al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANAT) a declarat miercuri despre intenţia Guvernului de a majora TVA-ul la 19% în domeniu că este o chestiune monstruoasă şi înseamnă practic amorţirea, ca să nu spună îngroparea acestei industrii din nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi se pare o chestiune monstruoasă, nu doar pentru că sunt antreprenor şi toate aceste măsuri fiscale se duc direct dintr-un profit care înseamnă pentru mine cel puţin 6 ani de acum încolo posibilitatea de a reînvesti în beneficiul clientului şi sunt convinsă că pentru mulţi antreprenori de pe litoral, dar înseamnă practic amorţirea, ca să nu spun îngroparea acestei industrii din nou”, a spus Anca Nedea în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

”Îmi pare rău că  ministerele, organismele aparatului central nu văd trendurile acestea şi nu le înţeleg mai bine. Nu s-a întâmplat un boom în care ne-am îmbogăţit cu toţii, s-a întâmplat un boom în dezvoltare. Până la instituirea acestor măsuri, impozitul specific, TVA de 5%, introducerea voucherelor de vacanţă ne-au adus un trafic cât de cât continuu, până atunci nu exista această rentabilitate decât dacă statul ne obliga să facem evaziune fiscal, pentru că matematic nu îţi rămânea nimic”, a arătat fostul şef al ANAT, ea arăitând că turismul reprezintă un sector important strategic.

Nedea a menţionat că înţelege perfect de ce are nevoie aparatul central de bani.

”Este într-o logică pe care o practică şi alte guverne, unde sunt facilităţi, acum este greu, tăiem facilităţile. Nu este nimic mai contraproductiv, În ţările cu viziune pe termen lung (..) nu investeşti prin măsuri fiscal prietenoase ca să dezvolţi un domeniu şi când dai de greu renunţi la ce ai investit şi dai totul înapoi în groapă. E greu să creşti gradul de colectare atât de repede fără nişte măsuri profunde sistemice, pentru că noi avem probleme foarte mari, dar măcar acele domenii pe care le-ai considerat strategice, mergi înainte cu ele şi ai răbdare ca să înceapă să vină şi rezultate şi o să vină şi banii, o să ai surpriza în câţiva ani că vei colecta mai bine”, a explicat reprezentanta din turism. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.