Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a anunţat, sâmbătă seară, că, în urma precipitaţiilor din cursul zilei de vineri şi a propagării viiturilor formate în bazinele hidrografice Siret, Bârlad, Prut, Olt şi Mureş, la ora 20.00 se înregistrau depăşiri ale cotelor de apărare la 25 staţii hidrometrice, dintre care la două staţii erau depăşite cotele de pericol, iar la alte două erau depăşite cotele de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cota de pericol este depăşită cu 80 de centimetri la staţia Negreşti/Bârlad şi cu 10 centimetri la staţia Miercurea Niraj/Nirajul Mic, potrivit unui comunicat al ANAR.

Depăşiri ale cotelor de inundaţie se înregistrează la Suseni/Mureş (plus 34 de centimetri) şi Curteni/Lohani (plus 52 de centimetri).

Acţiunile de intervenţie rapidă întreprinse de Administraţia Naţională ”Apele Române” continuă în judeţele Brăila, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Harghita, precizează ANAR.

"Apele Române" împreună cu SC HIDROELECTRICA  SA continuă manevrele pentru atenuarea/tranzitarea undelor de viitură formate pe Trotuş şi Siret, prin salba de acumulări Galbeni - Movileni, se mai arată în comunicat. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.