Peste 330 de militari vor defila în centrul municipiului Iaşi, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, parada urmând să includă, în funcţie de condiţiile meteo, şi un survol al elicopterelor militare. La manifestări sunt aşteptaţi liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, dar şi liderii partidelor din opoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul de Iaşi Bogdan Cojocaru a anunţat, vineri, că Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată la Iaşi printr-o ceremonie militară şi religioasă ce va fi organizată în Piaţa Unirii, începând cu ora 11.00.

Programul va mai cuprinde un concert de muzică populară, depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, discursurile oficiale, dar şi prinderea celor prezenţi în Hora Unirii.

”Invităm toţi ieşenii, într-o zi plină de semnificaţie şi istorie, la o serie de manifestări pregătite pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române. Se împlinesc 165 de ani de la înfăptuirea unirii şi ne dorim să sărbătorim împreună acest moment deosebit de important pentru Iaşi şi România”, a afirmat prefectul Iaşiului, Bogdan Cojocaru.

În cadrul ceremoniei militare vor participa militari şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 53 Comando ”Smaranda Brăescu” Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, Colegiul Liceal Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ”Petru Rareş Fălticeni”.

Peste 330 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor defila pe strada Cuza Vodă.

”În funcţie de condiţiile meteorologice, ne dorim ca parada să fie completată cu un survol al unor elicoptere ale Ministerului Apărării Naţionale”, a adăugat prefectul de Iaşi.

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, dar şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, lider PNL, sunt aşteptaţi la Iaşi pe 24 ianuarie, la manifestările ce vor fi organizate în oraş de Ziua Unirii.

La Iaşi vor mai prezenţi liderul USR Cătălin Drulă, cel al PMP, Eugen Tomac, preşedintele formaţiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban, dar şi liderul AUR George Simion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.