Poliţiştii de ordone publică au aplicat, în primele şase luni ale anului, 1.131 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 149 conducătorilor de societăţi specializate, 45 personalului tehnic, iar 937 i-au vizat pe beneficiari, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 1.000.000 de lei, arată Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Controalele făcute de poliţişti s-au soldat şi cu 50 de dosare penale, majoritatea pentru infracţiunea desfăşurare, în scop comercial, de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi intreţinere a sistemelor de alarmă fără atestat, ori fără licenţă de funcţionare, arată Poliţia Română.

În primele şase luni ale anului au fost retrase şi radiate 111 licenţe de funcţionare din Registrul naţional al societăţilor licenţiate pentru că nu au reînnoit licenţele de funcţionare sau le-a expirat perioada de valabilitate. Astfel, la sfârşitul semestrului, figurau 2.149 societăţi de profil.

„Poliţiştii au verificat astfel 5.419 de unităţi (dintre care 1.768 de hiper/super market-uri/centre comerciale, 109 centre de procesare valori monetare, 1.870 de staţii de distribuţie carburanţi şi 1.672 de casierii colectoare). Au mai fost verificate 1.462 de autovehicule de transport valori şi au fost iniţiate 748 planuri de acţiune pe linia sistemelor de alarmare”, mai arată Poliţia Română.

În urma controalelor au fost aplicate 1.131 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 149 conducătorilor de societăţi specializate, 45 personalului tehnic, iar 937 aplicate beneficiarilor, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de peste 1.000.000 de lei, potrivit sursei citate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.