O ambulanţă chemată la un caz medical într-un sat de lângă municipiul Iaşi a ajuns la locul intervenţiei după patru ore de la primul apel la 112, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă susţinând că întârzierea a fost cauzată de implicarea a peste jumătate dintre maşini în exerciţiul de simulare în caz de cutremur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Localnicii din satul Pietrăria de lângă municipiul Iaşi susţin că au sunat, marţi, în jurul orei 13.00, la numărul de urgenţă 112, solicitând intervenţia unui echipaj medicaj în cazul unei femei căzute pe drum.

Ambulanţa a sosit la faţa locului la patru ore de la primul apel la 112.

"Am sunat, am vorbit cu o doamnă de la dispecerat şi mi-a spus să aşteptăm, că nu sunt maşini”, a afirmat unul dintre localnici.

El a precizat că a revenit cu un alt apel la 112 şi i s-a comunicat că ambulanţa este pe drum şi că echipajul medical va ajunge în scurt timp.

"A ajuns după patru ore, pe la cinci şi ceva. Putea să moară femeia, sunt doar câţiva kilometri până la Iaşi”, a adăugat localnicul.

În cele din urmă, pacienta a fost transportată la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, iar medicii susţin că femeia se află în afara oricărui pericol.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi au recunoscut că marţi au apărut probleme cu privire la timpii de intervenţie la cazurile medicale, pe fondul implicării instituţiei în exerciţiul de simulare a cutremurului.

"Jumătate din efectivele noastre au fost deplasate către locurile unde a avut loc exerciţiul. Aceasta a dus la perturbări în desfăşurarea normală a activităţii noastre", a declarat Florin Agapi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi.

Pe tot parcursul zilei de marţi, dar şi în noaptea de marţi spre miercuri, la Bucureşti şi Iaşi a avut loc un amplu exerciţiu, intitulat "Seism 2016”.

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi seară, că în exerciţiul "Seism 2016” s-a luat în calcul că ar fi produse 1.500 de decese, 3.910 oameni ar fi răniţi şi 2.600 ar fi rămas fără adăpost în Bucureşti, iar în Iaşi, ar fi fost 875 de morţi 2.200 de răniţi şi 750 sinistraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.