Ambasadorul Greciei în România, Vassilis Papadopoulos, a fost primit, miercuri, de patriarhul Daniel, cei doi apreciind că este necesară intensificarea promovării valorilor creştine în context european, prin programe concrete de cooperare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhul Daniel l-a primit, miercuri, la reşedinţa patriarhală, în vizită de prezentare, pe Vassilis Papadopoulos, ambasadorul Greciei în România.

Ambasadorul a menţionat aspecte ale vieţii bisericeşti şi sociale din Grecia, în contextul eforturilor pe care autorităţile de stat elene împreună cu Biserica Greciei le depun pentru depăşirea consecinţelor crizei economice şi a impactului creat de fenomenul migraţiei, anunţă Patriarhia.

Patriarhul Daniel a apreciat susţinerea pe care Preafericitul Ieronim II al Atenei şi al Întregii Elade o acordă cultivării solidarităţii în societatea elenă.

Ambasadorul elen în România şi-a exprimat dorinţa de a vizita mănăstiri şi biserici reprezentative din România, precum şi disponibilitatea de a susţine programele de pelerinaje organizate în Grecia de Patriarhia Română.

Cei doi interlocutori au insistat, în timpul întrevederii, pe necesitatea intensificării promovării valorilor creştine în context european, prin programe concrete de cooperare şi printr-o atitudine comună mai puternică, evitând în acelaşi timp izolarea individualistă şi dizolvarea globalistă a identităţii, mai arată Patriarhia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.