Ambasada Germaniei la Bucureşti, sprijină iar proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România”, cu o sumă totală de 1.000.000 euro. Astfel, finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro, arată comunicatul de presă al Ambasadei Germaniei în România. Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat, luni la sediul ambasadei, acordul de finanţare pentru întreaga sumă de 1.000.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa citată mai spune că peste 900 de profesori şi educatori vor putea să beneficieze astfel de aceste indemnizaţii. Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate în limba germană. În cadrul proiectului sunt sprijinite şi echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă.

„Putem suplimenta şi anul acesta finanţarea pentru învăţământul în limba germană. Acest lucru mă bucură foarte mult, deoarece proiectul aduce o contribuţie semnificativă la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică. Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care s-a ocupat încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”, a afirmat ambasadorul Peer Gebauer, conform sursei menţionate.

Cu această finanţare este avută în vedere susţinerea limbii germane la nivel de limbă maternă în unităţile de învăţământ de stat din România şi reducerea lipsei de cadre didactice calificate. scopul proiectului este ca prin pregătirea regulată a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană şi prin dezvoltarea unor manuale moderne în limba germană, să ofere elevilor din România posibilitatea învăţării limbii germane la nivel de limbă maternă.

Totodată, obiectivul este motivarea tinerilor vorbitori de limba germană în a-şi alege o carieră didactică.

Proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România” este promovat de Ambasada Germaniei încă din anul 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.