Reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti confirmă, marţi, că turistul francez, care a plecat sâmbătă din Bucureşti cu intenţia de a face un traseu în Munţii Bucegi şi care este căutat de către salvamontiştii din Buşteni, este un angajat al Ambasadei Franţei în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Precizăm că este o persoană în condiţie fizică bună, familiarizat cu regulile specifice ale urcatului pe munte, care a parcurs şi alte trasee montane din România”, mai spun reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Salvamontiştii din Buşteni au făcut apel la populaţie, luni seară, pentru găsirea unui turist francez. Acesta a plecat sâmbătă din Bucureşti cu intenţia de a face un traseu în Munţii Bucegi, dar nu mai ştie nimeni nimic despre el.

„Un turist francez de 58 de ani este căutat de salvamontisti în Munţii Bucegi. Constituţie atletică, 1.85 înălţime, 80 kg”, potrivit unei postări de luni seara, pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, postare însoţită de o fotografie cu turistul francez

Salvamontiştii precizează că bărbatul a plecat, sâmbătă dimineaţă, din Bucureşti şi a ajuns în Buşteni cu intenţia de parcurge două posibile trasee.

Prima variantă era: Buşteni, Cabana Gura Diham, Caba Malaieşti , Vf. Omu, retur Babele, Sinaia.

Varianta a doua: Buşteni, Jepii Mici, Cabana Caraiman, Cabana Piatra Arsă, retur Sinaia gară.

„Orice informaţie utilă şi veridică este binevenită”, au mai transmis salvamontiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.