Autorităţile au confirmat alte patru decese cauzate de gripă, fiind vorba despre femei cu vârste între 41 şi 79 de ani, din Bucureşti şi din judeţele Iaşi şi Neamţ. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică astfel la 44.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), o femeie de 41 de ani din judeţul Iaşi, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 14 februarie. Ea nu era cunoscută cu alte afecţiuni şi nu era vaccinată anti-gripal.

O altă femeie, în vârstă de 79 de ani, din judeţul Neamţ, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 18 februarie.

Tot în 18 februarie a murit o femeie de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Ea avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată anti-gripal.

De asemenea, o femeie de 43 de ani, din judeţul Iaşi, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în 16 februarie.

Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 44.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.