Medicii au confirmat existenţa virusului gripal la alte două persoane care au murit în ultimele zile, fiind vorba despre duă femei, una din judeţul Caraş-Severin, alta din Sălaj. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 62.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, marţi, că au fost confirmate două noi decese provocate de gripă, numărul total al cazurilor ajungând la 62. 

Este vorba despre o femeie de 64 de ani, din judeţul Caras-Severin, confirmata cu virus gripal tip B, bolnavă cronic, care a murit marţi dimineaţă.

De asemenea, este vorba despre o femeie de 75 de ani din judeţul Sălaj, care a murit duminică şi la care medicii au confirmat virus gripal tip B. Şi aceastăî pacientă avea boli cronice.

Niciuna dintre cele două femei nu fusese vaccinată antigripal. 

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile arată că, până în 18 februarie, au fost vaccinate antigripal 951.895 de persoane din grupele la  risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.