Încă 15 cadre medicale din Spitalul Judeţean ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi au fost confirmate cu coronavirus, numărul angajaţilor infectaţi ajungând, marţi, la 53.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judeţean Galaţi, marţi, numărul cadrelor medicale infectate a urcat la 53, fiind confirmate în ultimele ore încă 15 persoane cu COVID-19, faţă de 38 câte erau cu o zi în urmă.

Din totalul angajaţilor infectaţi cu coronavirus, 5 sunt medici şi 48 reprezintă personal medico-sanitar şi auxiliar.

Afectate sunt secţiile Cardiologie, Medicină Internă 2, unde sunt 26 de cadre medicale confirmate cu COVID-19, Chirurgie Generală 2, UPU, Oncologie, Urologie, BFT, Medicină Internă 1, Reumatologie. De asemenea, o liftieră a fost descoperită cu infecţie cu coronavirus.

În urma valului de confirmări cu coronavirus, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a dispus restricţionarea internărilor în toate secţiile spitalului.

Secţiile Cardiologie, Medicină internă 2 şi cCirurgie generală 2 au fost închise temporar şi s-a făcut curăţenie generală, dezinfecţia tuturor suprafeţelor, dezinfecţii terminale şi s-au recoltat probe epidemiologice.

Pacienţii cu rezultate negative şi stare generală stabilă au fost externaţi, pacienţii cu rezultate negative care necesitau în continuare tratament au fost transferaţi în alte secţii. Pacienţii cu rezultate pozitive au fost transferaţi în spitale suport, astfel s-a putut efectua dezinfecţia conform protocoalelor pentru ca aceste secţii să poată fi redeschise.

Personalul pozitiv a fost direcţionat către spitale COVID sau izolat la domiciliu, după caz.

”Vă aducem la cunoştinţă faptul că serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. În prezent, în unitatea noastră sunt internaţi 391 de pacienţi. Facem apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de o conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au transmis reprezentanţii SJU Galaţi, într-o informare transmisă marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.