Aproape 1.500 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) au fost înregistrate, de marţi până miercuri dimineaţă, dintre care 731 au fost urgenţe de cod roşu şi galben, unele pentru persoane care au căzut pe gheaţă şi au suferit fracturi sau luxaţii. Peste 60 de persoane fără adăpost au fost duse cu ambulanţe în centre sociale sau la spitale, a declarat, pentru News.ro, managerul SABIF, Alis Grasu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ultimele 24 de ore au fost 1.432 de apeluri, 731 fiind urgente de cod roşu şi galben. Dintre apelurile primite, nouă au fost pentru persoane care au suferit traumatisme şi 27 pentru fracturi, entorse şi luxaţii”, a spus dr. Alis Grasu.

De asemenea, 13 gravide au fost preluate cu ambulanţe şi duse la spital.

La centrele sociale ale Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector au fost transportate 52 de persoane fără adăpost şi alte nouă au fost duse la spitale, a precizat Alis Grasu.

Managerul SABIF a mai spus că ambulanţele circulă foarte greu pe străzile dintre blocuri, unde zăpada nu este curăţată.

Bucureştiul şi 13 judeţe sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea, vântul are intensificări cu viteze de 50 - 60 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

De asemenea, un cod galben de ger este valabil până joi dimineaţă, în toată ţara. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.