Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi, la Reşiţa, că sistemul judiciar nu trece prin cea mai fastă perioadă a lui, nici din punct de vedere al percepţiei, nici al liniştii în sistem. Aşteptăm soluţia de la CCR pe legea pensiilor de serviciu, fie pe 26 iulie, fie la un termen ulterior, a afirmat Gorghiu, arătând că o altă provocare este legată de legea salarizării unitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sistemul judiciar nu trece prin cea mai fastă perioadă a lui, nici din punct de vedere asl percepţiei nici din punct de vedere al liniştii în sistem”, a spus Alina Gorghiu.

”Aşteptăm soluţia de la Curtea Constituţională pe legea pensiilor de serviciu, va veni sper eu fie pe 26 iulie, fie la un termen ulterior dar va veni şi vom şti în ce direcţie vom apuca. Va urma o lege a salarizării în sistemul public care iarăşi va fi o preocupare pentru mine, ca ministru al Justiţiei şi pentru sistemul judiciar”, a completat ministrul.

Alina Gorghiu a mai spus că sunt provocări legislative mari prin care vom putea trece prin dialog şi înţelegere şi cu o cale de mijloc.

”Nu vom putea să ne încăpăţânăm nici unii şi nici alţii, va trebui să găsim linia de mijloc”, a mai arătat Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.