Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern privind noile restricţii luate joi la nivel naţional. El a adăugat că nu vor fi alte măsuri în plus faţă de cadrul legal, însă există măsuri specifice care se regăsesc în anumite ordine, cum ar fi circulaţia la metrou care este reglementată printr-un ordin specific.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Imediat după ce se publică hotărârea, imediat după publicare, pentru că sunt măsuri care nu pot fi aplicate decât după ce le ia Guvernul. Măsuri în plus faţă de cadrul legal, nu, dar ne uităm dacă există măsuri specifice care se regăsesc în anumite ordine, de exemplu circulaţia la metrou este într-un ordin specific”, a afirmat Alin Stoica, întrebat vineri când va avea loc şedinţa CMBSU pentru a implementa la nivelul Capitalei măsurile luate de Guvern.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi că în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend - vineri, sâmbătă, duminică - circulaţia este permisă doar până la ora 20.00. Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 toată săptămâna. Magazinele se vor închide la ora 18:00. 

Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată când se depăşeşte rata de 4 la mie şi se va reveni când scade sub 3,5 la mie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.