Fostul prefect al Capitalei Alin Stoica a afirmat că Instituţia Prefectului Bucureşti este sub presiune politică şi nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul roşu, în cazul în care incidenţa trece de 3 la mia de locuitori. El a adăugat că rata de infectare de 3 la mie în municipiu a fost depăşită din 22 septembrie, iar termenul legal de 48 de ore pentru luarea măsurilor de către CMBSU a fost depăşit. „Vinovaţii nu trebuie căutaţi în Prefectură, ei sigur îşi fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureştenilor”, a mai precizat Stoica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Prefectura, sub presiune politică, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul prevăzut de lege în cazul depăşirii ratei de infectare de 3/1000!!! Rata de infectare de 3/1000 a fost atinsă în data de 22 septembrie, la ora 10, conform celor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti! Asta înseamnă că în 48 de ore, adică până azi, la ora 10, CMBSU, la convocarea Prefectului, ar fi trebuit să constate intrarea în noul scenariu! Termenul a expirat, noile măsuri nu sunt nici acum în vigoare pe teritoriul Bucureştiului! Cred că este prima dată când acest lucru se întâmplă, de la începutul pandemiei! Vinovaţii nu trebuie căutaţi în Prefectură, ei sigur îşi fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureştenilor”, a scris Alin Stoica, vineri pe Facebook. 
 
CMBSU s-a reunit vineri pentru a adopta o hotărâre prin care sunt aplicate măsurile luate de CNSU şi aprobate de Guvern la nivel naţional. Incidenţa în Capitală este vineri de 3,77 la mia de locuitori.
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.
 
Premierul Florin Cîţu a eliberat din funcţie 14 prefecţi şi a 28 de subprefecţi, după ieşirea USR PLUS de la guvernare, printre care s-a numărat şi Alin Stoica. Prim-ministrul a precizat atunci că nu vor fi făcute alte numiri pe aceste funcţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.