Secretarul de stat, Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sistemul de sănătate, a declarat în urma şedinţei tehnice susţinute împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Direcţiei Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM), că planurile de extindere a cadrului de sprijin pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România cuprind atragerea de investiţii noi pentru spitale, de aproximativ 500 de milioane de euro, în plus faţă de cele 150 de milioane de euro din PNRR, dar şi crearea unei noi Agenţii Naţionale pentru Digitalizarea în Sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Digitalizarea completă a sistemului de sănătate este, în opinia mea, un proiect de ţară. Unul strategic fără de care nu se poate continua dezvoltarea sistemului. Putem avea acces la fonduri suplimentare de 500 de milioane de euro direcţionate în digitalizarea spitalelor, peste cele 150 de milioane la care avem deja acces prin PNRR”, a subliniat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete.

Printre priorităţile identificate în urma grupului de lucru organizat joi, la Bruxelles, se numără şi crearea unei noi Agenţii Naţionale pentru Digitalizarea în Sănătate. Alte obiective se referă la realizarea unui sistem naţional digital pentru monitorizarea investiţiilor în sănătate dar şi un sistem integrat de securitate cibernetică pentru datele din sănătate, în special pentru protecţia sistemelor informatice.  

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Cred că avem nevoie de o Agenţie Naţională pentru Digitalizarea în Sănătate. Strategiile pe care le-am dezvoltat pe componenta de eHealth, inclusiv în colaborare cu OMS au nevoie de o entitate stabilă care să poată direcţiona resurse, urmări investiţii şi implementa programe complexe la nivelul întregului sistem. Vorbim despre un proces complex şi pe termen lung. Doresc să îi mulţumesc, în special, doamnei Raluca Painter, Şeful Unităţii de Sănătate, Educaţie şi Servicii Sociale din cadrul DG REFORM pentru susţinerea constantă a proiectelor noastre”, a explicat secretarul de stat Alexandru Rogobete.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.