Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că sunt zone în sistemul medical în care suprasolicitarea angajaţilor este evidentă, în special în spitalele de urgenţă, dar că presiunea pe aceste unităţi poate să scadă, una dintre soluţii fiind dezvoltarea reţelei ambulatoriilor de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a afirmat că spitalele de urgenţă se confruntă cu un volum mare de muncă, iar suprasolicitarea angajaţilor este evidentă, dar că există soluţii pentru a rezolva această problemă.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
“Există zone din sistemul medical în care suprasolicitatrea este evidentă, fenomenul nu se petrece peste tot. Spitalele de urgenţă, unde se prezintă foarte mulţi pacienţi, au această problemă. Sunt două elemente care trebuie luate în considerare. Unul este legat de atractivitatea locului de muncă, pentru a putea completa personalul în zonele acestea fierbinţi. Mai este un element la care lucrăm intens, de dezvoltare a serviciilor medicale pre-spitaliceşti care să scadă presiunea pe spitale. 70-80 la sută din prezentările la unităţile de primiri urgenţe nu ar trebui să se întâmple, dar oamenii nu au unde să se ducă în altă parte. Reţeaua de ambulatorii de specialitate pe care o dezvoltăm acum prin PNRR şi politicile de decontare pentru serviciile ambulatorii, atât la medicul de familie, cât şi în ambulatoriile de specialitate, vor rezolva în timp această problemă“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
 
El a precizat că lucrurile nu se rezolvă peste noapte, ci este un proces, însă “în următorii cinci ani putem să ajungem la un echilibru în ceea ce priveşte accesul la servicii medicale în zona ambulatoriu şi în zona de urgenţă medicală“.
 
Totodată, ministrul Alexandru Rafila consideră că trebuie “întărit“ şi Serviciul de Ambulanţă.
 
“Să nu uităm că Ambulanţa oferă servicii medicale. E vorba nu doar de servicii de prim-ajutor, ci şi de faptul că echipajele de pe Ambulanţă sunt medicalizate şi pot oferi servicii care să evite prezentarea ulterioară a pacienţilor la spital“, a adăugat Rafila.
 
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă, sâmbătă, la Iaşi, la conferinţa organizată de Asociaţia de pacienţi Melanom România - “Inovaţia în Melanom 2023 – Împreună putem salva vieţi”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.