Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a reiterat fatpul că instituţia pe care o conduce nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR. „Toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii! Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale”, a mai spus social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pacienţii români nu au culoare politică! Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR! a începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei şi Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiţii din sănătate! A rămas integrală finanţarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecţiilor în spitale, pentru dotarea şi extinderea secţiilor de ATI nou-născuţi, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcţia centrelor comunitare integrate”, a scris Alexandru Rafila, duminică pe Facebook.

Ministrul PSD a adăugat că toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate vor fi construite, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii!

„Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credinţă şi curaj: Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale!”, a conchis Rafila
Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă la Braşov, că a văzut în spaţiul public declaraţii ale fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu care a spus că instituţia a pierdut banii pentru construirea spitalelor regionale şi a afirmat că „ministerul n-a pierdut niciun ban, domnule magician” şi că ministerul pe care îl conduce şi-a făcut treaba. Social-democratul a adăugat că spitalele regionale vor fi construite până în anul 2027.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.