Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis luni un mesaj către medicii de familie, cerându-le să participe cu bună credinţă la negocierile organizate de CNAS, pentru găsirea unei soluţii care să permită finanţarea corespunzătoare a activităţilor medicale pe care le desfăşoară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o discuţie foarte scurtă cei de la SANITAS săptămâna trecută. În continuare căutăm o soluţie care să se adreseze în special celor care din spitale sunt dezavantajaţi din punct de vedere ale veniturilor, în special la personalul TESA, la care veniturile trebuie corelate cu veniturile celorlalt personal medical care lucrează în spital”, a spus ministrul Sănătăţii, despre protestele sindicatelor din sănătate.

Ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat şi despre anunţul făcut de medicii de familie care ameninţă că nu mai tratează pacienţii de la 1 februarie.

”Mesajul pentru ei este să participe cu bună credinţă la negocierile organizate de Casa naţională de asigurări de sănătate, pentru găsirea unei soluţii care să permită finanţarea corespunzătoare a activităţilor medicale pe care dânşii le desfăşoară. Doar declaraţii fără discuţii, fără negociere, mai ales pe această negociere are un cadru legal, nu este o negociere aşa ad-hoc, este o negociere instituţională, trebuie să aibă loc şi în urma negocierii atunci putem să avem şi puncte de vedere şi să discutăm în mod serios şi despre alte lucruri care sunt necesare pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical”, a spus Rafila.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) comentează, luni, noile măsuri fiscale luate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) prin diminarea bugetului cabinelor de medicină de familie cu 25% pentru anul 2024 faţă de anul trecut. Sindicaliştii apreciază că scăderea bugetului cabinelor de medicină de familie va avea consecinţe negative pentru întregul sistem de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.