Trei cluburi din judeţul Alba au fost amendate, iar alte cinci au primit avertismente în urma unor controale privind prevenirea şi stingerea incendiilor, desfăşurate în ultimele trei zile, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, remis, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în perioada 21-23 ianuarie 2017, s-au făcut şapte controale în cluburi şi discoteci, fiind aplicate trei amenzi în cuantum de 5.500 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea celelalte cinci cluburi au primit avertismente şi termene de remediere a unor deficienţe constatate de pompieri.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire ai ISU Alba au vizat exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Potrivist sursei citate controalele s-au desfăşurat în cursul nopţii, iar echipele de control au fost mixte formate din pompieri şi poliţişti, fiind vizate imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros.

Activităţile de prevenire au fost intensificate din ordinul ministrului Afacerilor Interne, în urma incendiului în care clubul Bamboo din Capitală a fost distrus în totalitate, iar 44 de persoane au ajus la spital intoxicate cu fum.

În noaptea de sâmbătă spre duminică au fost făcute 162 de controale la cluburi şi discoteci, fiind date 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementărilor ce ţin de apărarea împotriva incendiilor.

Pompierii au făcut peste o sută de controale în cluburi şi discoteci şi în noaptea de duminică spre luni, în urma cărora au dat 70 de amenzi, în valoare de aproape 95.000 de lei, pentru deficienţe care cresc riscul de incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.