Guvernul a aprobat, marţi, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de peste două milioane de lei pentru sprijinirea a 550 familii şi persoane singure aflate în situaţii deosebite cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren sau probleme grave de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat, marţi, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 2.029.800 lei.

Astfel, 540.500 lei s-au alocat pentru 87 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii.

De asemenea, s-au alocat 61.800 lei pentru 31 familii din judeţele Arad, Iaşi, Mureş, Neamţ şi Prahova, care se află în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii şi alunecări de teren, altele decât cele care au făcut obiectul Hotărârii Guvernului nr. 480/2018.

1.427.500 lei s-au aprobat pentru 432 familii şi persoane singure din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă se stabilesc prin anchetele sociale ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.