Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare totală de 1.573.150 lei pentru sprijinirea a 393 de familii şi persoane singure afectate de inundaţii, alunecări de teren, accidente ori cu probleme de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii, sumele acordate sunt repartizate astfel: 

• 431.000 lei pentru 70 de familii şi persoane singure afectate de incendii, din judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea; 

• 17.500 lei pentru 5 familii aflate în situaţii de necesitate din cauza inundaţiilor, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa şi Vaslui; 

• 6.000 lei pentru 1 familie afectată de alunecările de teren care au avut loc în judeţul Neamţ; 

• 57.000 lei pentru 7 familii care se confruntă cu probleme cauzate de accidente, din judeţele Neamţ şi Olt; 

• 1.061.650 lei pentru alte 310 familii şi persoane singure cu probleme de sănătate ori aflate în diverse situaţii care pot conduce la sporirea riscului de excluziune socială, din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti. 

Beneficiarii ajutoarelor de urgenţă sunt stabiliţi în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială. Sumele se acordă din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.