Cei 1.726 de agenţi de ordine publică angajaţi din sursă externă au depus, luni, jurământul de credinţă şi urmează ca, peste mai puţin de trei luni, să susţină noi examene prin care se va stabili dacă rămân angajaţi ai Poliţiei Române. De-abia după aceste examene vor putea purta armamentul de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În funcţie de atitudinea, corectitudinea şi ţinuta dumneavoastră cetăţenii îşi conturează percepţia faţă de Poliţa Română. Doar prin profesionalism şi onestitate, prin fermitate, bunăvoinţă şi promptitudine veţi câştiga prestigiul şi încrederea comunităţii”, le-a transmis şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu noilor agenţi în timpul ceremoniei de depunere a jurământului.

După momentul festiv al depunerii jurământului, viitorii poliţişti vor urma un curs de iniţiere în carieră la finalul căruia vor susţine un examen care va decide dacă rămân în continuare în Poliţie.

Cei 1.726 de agenţi de poliţie au promovat examenele de încadrare în luna mai a acestui an. După trei luni de muncă ei vor susţine noi examene în urma cărora se va decide câţi dintre ei rămân poliţişti. De-abia după ce vor promova aceste examene vor putea primi şi dreptul de a purta armament de serviciu.

Angajările din sursă externă, organizate la nivelul întregului Minister al Afacerilor Interne, au fost menite să completeze deficitul de personal care a ajuns la peste 15.000 de posturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.