O adolescentă din judeţul Vaslui, în vârstă de 17 ani, este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în stare foarte gravă, fiind suspectă de meningită. Medicii spun că acest caz seamănă cu al elevei din Bucureşti care a murit săptămâna trecută de meningită meningococică. O altă tânără, venită din Italia, este internată la Botoşani, însă în cazul ei este vorba despre un alt tip de meningită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat pentru News.ro că nu au sosit încă rezultatele analizelor de laborator, dar că acest caz seamănă cu cel al tinerei din Bucureşti, care a murit după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică.

"Tânăra de la Vaslui a fost adusă azi (marţi - n.r.) la noi. Se află în stare foarte gravă, fiind la Terapie Intensivă. Nu avem încă analizele de laborator, dar aspectul clinic seamănă cu cel al adolescentei de la Bucureşti. Înţeleg că fata provine dintr-un centru de plasament din judeţul Vaslui. Medicii de la Vaslui şi-au dat seama repede despre ce este vorba şi au trimis-o la Iaşi. Dar starea ei este foarte, foarte gravă", a mai spus medicul Carmen Dorobăţ.

Iniţial, adolescenta a fost internată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar întrucât starea ei s-a înrăutăţit, a fost adusă în cursul dimineţii de marţI la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

O altă tânără, care locuieşte în Italia şi venise în vizită la rude, este internată la Botoşani. În cazul ei, ar fi vorba despre alt tip de meningită, astfel că starea tinerei de 18 ani este stabilă.

Joi, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti a murit de meningită.

Ministerul Sănătăţii anunţa, joi seară, că s-au stabilit toţi cei care au intrat în contact cu eleva de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti care a murit de meningită, fiind vorba despre două clase de elevi şi zece cadre didactice. Tuturor li s-au prelevat analize şi li s-a administrat antibiotic în doză unică pentru a preveni îmbolnăvirea.

Vineri, cursurile au fost suspendate în unitatea şcolară pentru acţiuni de decontaminare şi dezinfecţie.

Luni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin, a declarat pentru News.ro, că probele recoltate de la 61 de elevi din două clase de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti şi de la 10 profesori au fost negative.

De asemenea, la finalul săptămânii trecute, la Institutul ”Matei Balş” s-au prezentat alţi 18 copii, cărora le-au fost prelevate probe, rezultatul acestora urmând să fie cunoscut în cursul zilei de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.