Colegiile bucureştene "Sfântul Sava”, "Tudor Vianu” şi "Gheorghe Lazăr” ocupă primele trei locuri în clasamentul la nivel naţional al liceelor în funcţie de cele mai mari medii de admitere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) arată că primele 10 licee la nivel naţional, în funcţie de cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:

Colegiul Naţional "Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,56 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,56 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,54 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,49 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,47 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,42 – ultima medie de admitere, 9,96 – prima medie de admitere;

Liceul Teoretic "Ovidius” din Constanţa: 9,32 – ultima medie de admitere, 9,99 – prima medie de admitere;

Liceul Teoretic "Grigore Moisil” Timişoara: 9,31 – ultima medie de admitere, 9,98 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional din Iaşi: 9,27 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere;

Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti” din Craiova: 9,19 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere.

Rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal arată că dintre cei 119.578 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 118.661 (99,2 la sută) de elevi, conform uneia dintre opţiunile exprimate.

Datele centralizate de MENCS relevă că 70.692 dintre elevi (51,48 la sută) au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opţiuni/elev

971 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie, precizează MENCS.

Rezultatele primei repartizări computerizate în învăţământul liceal au fost publicate, marţi, pe site-ul http://admitere.edu.ro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.