Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că există 16 paturi de ATI, la Penitenciarul-Spital Rahova, pentru eventualele cazuri medii şi severe de infectare cu coronavirus în rândul deţinuţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dată fiind evoluţia în dinamică a contextului epidemiologic actual, pentru a gestiona eventuale cazuri COVID-19, cu simptomatologie medie sau severă, din rândul persoanelor private de libertate, pe durata menţinerii stării de urgenţă, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitatea sanitară cu secţie de boli infecţioase desemnată să coordoneze îngrijirile medicale pentru pacienţii identificaţi în acest context epidemiologic”, a transmis, duminică, ANP, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă dispune de 16 paturi pentru gestionarea pacienţilor. Secţia are în dotare 2 aparate de ventilaţie mecanică, în cursul săptămânii viitoare urmând a prelua, prin transfer, alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. În caz de necesitate, se poate solicita preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice.

”Operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare. Prin această nouă amenajare, se asigură protejarea personalului medical şi, implicit, a pacienţilor necesar a fi trataţi în cadrul secţiei”, a mai transmis ANP. 

POtrivit ANP, sistemul penitenciar poate asigura, în completarea facilităţilor administrate de Penitenciarul-Spital Bucureşti-Rahova, intervenţie de specialitate şi la nivelul celorlalte penitenciare-spital, Penitenciarul-Spital Dej dispunând, de asemenea, de un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În prezent, deşi sunt înregistrate cazuri de lucrători confirmaţi COVID-19, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.