Primăria Capitalei anunţă că, începând de vineri seară, continuă acţiunile de combatere a ţânţarilor, tratamente urmând să fie aplicate în parcurile Herastrău Vechi, Herăstrău Nou, Mioriţa, Tineretului, Lumea Copiilor, precum şi peste 600 de străzi din tot Bucureştiul. De asemenea, luni vor începe si tratamentele de deratizare, mai anunţă municipalitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA, continuă al doilea tratament pentru combaterea ţânţarilor, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de Primăria Capitalei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 24:00-7:00, vor fi aplicate tratamente în parcurile Herastrău Vechi, Herăstrău Nou, Mioriţa, Tineretului, Lumea Copiilor.

De asemenea, între orele 21.00 şi 5.00, echipele Companiei Ecoigienizare vor interveni pentru combaterea ţânţarilor pe 632 de străzi din toată Capitala, mai exact 117 străzi din Sectorul 1, 124 de străzi din Sectorul 2, 83 de străzi din Sectorul 3, 135 de străzi din Sectorul 4, 123 de străzi din Sectorul 5 şi 50 de străzi din Sectorul 6.

"Aplicarea tratamentelor pentru combaterea ţânţarilor va continua şi în zilele următoare, pe restul de străzi din toate cele şase sectoare ale Capitalei, până la finalizarea celui de-al doilea tratament. Substanţa folosită este K-othrine Profi EC250. În fiecare seară se va acţiona cu un număr de 10 utilaje de mare capacitate de tip ULV (Ultra Low Volume) şi un număr de 22 de operatori DDD. Subliniem faptul că programarea acestor tratamente poate suporta modificări în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice", mai scrie în comunicat.

Primăria Capitalei precizează că la aplicarea tratamentelor in seara de 4 iulie s-a acţionat cu 12 utilaje şi 25 de operatori pe 859 de străzi, din care 154 de străzi din Sectorul 1, 158 de străzi din Sectorul 2, 179 de străzi din Sectorul 3, 119 străzi din Sectorul 4, 177 de străzi din Sectorul 5, 141 de străzi din Sectorul 6.

Conform sursei citate, s-a finalizat aplicarea primului tratament în tot oraşul, iar în prezent se deruleaza aplicarea celui de-al doilea tratament.

De asemenea, începând de luni, 8 iulie, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti S.A  va începe tratamentele de deratizare la reţelele tehnico-edilitare aparţinând RADET. Vor fi aplicate tratamente la guri de vizitare, cămine şi canale aferente sistemului de transport şi distribuţie agent termic în sistem centralizat. Pentru deratizare, se vor utiliza aproximativ 97 de kilograme din substanţa raticidă Agrorat Wax Blocks.

Concomitent cu tratamentele de deratizare, se vor face şi tratamente de dezinsecţie la reţelele edilitare RADET. Substanţa folosită este K-othrine Profi EC250.

Toate substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman, mai arată Primăria Capitalei, menţionând că pentru operativitatea preluării sesizărilor şi programării intervenţiilor, există un dispecerat al Companiei Municipale Eco Igienizare Bucureşti: 0371.16.88.17, funcţional 24h/24h, care preia în regim de urgenţă toate sesizările cetăţenilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.