Cei 11 cetăţeni irlandezi rătăciţi în Munţii Rodnei, din cauza ceţii, au fost salvaţi, joi, de salvamontişti, cu ajutorul unui elicopter SMURD, după o intervenţie de peste zece ore. Cinci dintre ei au fost duşi la spital pentru investigaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După 10 h şi 40 min ultimul cetăţean irlandez a fost coborat de pe munte. 5 dintre ei au fost coborâţi la spitalul din Borşa pentu investigaţii, restul neavând nevoie de ajutor medical. În acţiunea finalizată acum câteva minute a acţionat împreună cu salvatorii montani şi elicopterul de la POA Jibou”, au arătat reprezentanţii Salvamont Maramureş.

FOTO: Salvamont Maramureş
FOTO: Salvamont Maramureş

Unsprezece cetăţeni irlandezi erau plecaţi de miercuri dimineaţă de la mănăstirea Pietroasa într-o tură în Munţii Rodnei, dar s-au rătăcit din cauza ceţii.

Salvamont Maramureş preciza că turiştii erau echipaţi de munte, aveau hrană şi apă la ei, dar ceaţa densă care i-a surprins  i-a obligat să rămână pe munte peste noapte.

”În grup sunt 2 persoane cu probleme medicale (medicamentaţie pentru probleme cu inima). S-a reuşit localizarea lor, fiind undeva sus pe un vârf spre Staţia Meteo, li s-a solicitat să nu se îndepărteze de la punctul în care sunt”, arătau salvamontiştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.