Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi os-tendon de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, internată în Secţia Clinică ATI după un stop cardiac resuscitat acasă, dar cu patologii asociate serioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş anunţă, marţi, că a fost efectuată cea de-a zecea prelevare de organe din acest an.  

Echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi os-tendon de la o femeie de 43 de ani aflată în moarte cerebrală.  

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar osul şi tendonul au mers la Banca de ţesut Colentina. 

”Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Transplantul înseamnă viaţă”, a mai transmis unitatea medicală.  

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi tendon, a fost coordonată de Dr. Andrei Nica.   

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.