Garda de Mediu Constanţa a amendat cu 65.000 de lei o societate din comuna Mihail Kogălniceanu pentru că pe terenul concesionat de aceasta s-au produs incendii de vegetaţie, iar focul s-a manifestat în incinta unei amenajări piscicol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Garda de Mediu Constanţa a efectuat verificări ca urmare a informaţiilor primite de la ISU Dobrogea referitoare la producerea unor incendii de vegetaţie uscată. În incinta amenajării piscicole Sitorman -Sibioara s-a produs un incendiu de stuf şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, urmat la mai puţin de două săptămâni de un alt incendiu care s-a extins pe circa 10 hectare în jurul bazinului piscicol şi pe Balta Sibioara”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ei au precizat că ferma piscicolă nu este populată, iar terenul aferent amenajării este concesionat de o societate din comuna Mihail Kogălniceanu de la Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol. Societatea a primit doua amenzi, una în valoare de 15.000 lei, iar cealaltă de 50.000 lei.
 
Garda de Mediu a mai adăugat că OUG 195/2005 privind protectia mediului stabileşte că “proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligaţia legală de a nu arde şi de a preveni arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase.”
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.