Bitcoin s-a prăbuşit miercuri, cedând toate câştigurile înregistrate de la începutul acestei săptămâni, fiind tranzacţionat în declin cu 5,5% la 42.422,84 dolari pe unitate, conform Coin Metrics, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, bitcoin a urcat până la 45.913,30 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022.

Scăderea de miercuri a urmat evoluţia negativă a bursei americane Nasdaq, care a avut cea mai proastă zi din octombrie, în timp ce traderii au evitat acţiunile tehnologice, după ce acestea au condus avansul în 2023.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acţiunile de pe Wall Street au fost tranzacţionate în scădere miercuri, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut.

Tot miercuri, preşedintele Rezervei Federale din Richmond, Thomas Barkin, a avertizat că, deşi vede o aterizare uşoară a economiei în viitor, creşterile ratelor dobânzilor rămân ”pe masă”.

Investitorii au sperat să vadă reduceri de dobânzi în 2024, după ce oficialii Fed, la cea mai recentă întâlnire a lor, din decembrie, au decis să menţină nechimbate dobânzile şi au indicat trei reduceri de dobânzi în acest an.

Înainte de creşterea din noul an, bitcoin ieşea dintr-o perioadă de consolidare de trei săptămâni, dar a reuşit totuşi să încheie decembrie cu un câştig de 12%. Bitcoin a încheiat 2023 în creştere cu 157%. ​

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.