Televiziunea publică elveţiană (RTS) a exclus filmele în care Gérard Depardieu joacă "unul dintre rolurile principale", în urma difuzării unui documentar şocant în Franţa, a anunţat duminică un purtător de cuvânt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De la ultimele dezvăluiri despre Gérard Depardieu, RTS a evitat să difuzeze filme în care acesta joacă unul dintre rolurile principale. Prin urmare, unul sau două filme au fost suspendate în perioada sărbătorilor", a declarat Marco Ferrara pentru Agenţia France-Presse, confirmând o informaţie apărută în săptămânalul elveţian Matin Dimanche. "Atunci când simţim că majoritatea publicului ar putea fi jignit de un film sau de o personalitate care a fost acceptată până acum, îl vom lăsa ocazional în afara programului nostru", a explicat el.

Gérard Depardieu, monstrul sacru al cinematografiei franceze, se află în plin scandal de când, la începutul lunii decembrie, a fost difuzat un reportaj în cadrul emisiunii "Complément d'Enquête" de la postul public de televiziune France 2, în care este văzut proferând o serie de insulte misogine, inclusiv comentarii cu tentă sexuală la adresa unei tinere. Reportajul a revenit, de asemenea, asupra inculpării sale pentru viol în 2020, în urma unei plângeri depuse de o actriţă în vârstă de 20 de ani, Charlotte Arnould. El respinge aceste acuzaţii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Depardieu, în vârstă de 75 de ani, face de asemenea obiectul unei plângeri pentru agresiune sexuală depusă de actriţa franceză Hélène Darras pentru fapte prescrise, precum şi a unei alte plângeri în Spania, depusă de o jurnalistă, Ruth Baza, care îl acuză de viol în 1995.

Decizia de a suspenda difuzarea pe RTS a filmelor în care actorul francez joacă un rol principal este "o alegere pragmatică, pe care o vom reexamina în funcţie de evoluţia situaţiei, fără un calendar stabilit dinainte şi cu respectul cuvenit pentru procesul judiciar", a declarat Ferrara. "În calitate de serviciu public, trebuie să avem grijă să rămânem să nu emitem judecăţi: ne limităm la a acţiona în interesul public, care include şi simpatia sau, dimpotrivă, respingerea unei opere", a spus el.

"Dincolo de această evaluare calitativă", a adăugat purtătorul de cuvânt al RTS, "am organizat recent un vot public pentru filmul de Crăciun, iar una dintre opţiuni era o producţie cu Gérard Depardieu, pe care publicul însuşi a decis să nu o selecteze, deşi era cunoscut contextul actual în ceea ce-l priveşte pe actor".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.