Actriţa Sophie Marceau, care a "refuzat" să mai filmeze cu Gérard Depardieu după o experienţă neplăcută, denunţă, într-un interviu pentru Paris Match, ipocrizia lumii filmului în cazul lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa Sophie Marceau a fost întrebată despre comentariile pe care le-a făcut în această vară în cotidianul Le Monde despre Gérard Depardieu. Ea a povestit cât de complicate au fost filmările la "Police" de Maurice Pialat şi cum actorul a încercat să o umilească atunci când avea doar 19 ani. Sophie Marceau îşi aminteşte: "Am spus public, la vremea respectivă, pentru că nu puteam suporta atitudinea lui grosolană şi extrem de nepotrivită. O mulţime de oameni s-au întors împotriva mea şi m-au făcut să par o pacoste". Ea arată cu degetul spre ipocrizia mediului artistic din industrie: "Acum, cu implacabilitatea pe care o cunoaşte, ar fi prea uşor. Pentru că toată lumea a râs cu el, toată lumea l-a iubit pentru asta, toată lumea l-a aplaudat pentru ceea ce a fost. Şi toată lumea credea că asta e normal!". 

Actorul François Berléand a obiectat, în acelaşi interviu, şi a spus că nicio actriţă care a apărut alături de Gérard Depardieu nu l-a condamnat. "Oh, dar el nu s-a luat de marile actriţe", a reacţionat Sophie Marceau, "ci mai degrabă după micile asistente... Vulgaritatea şi provocarea au fost întotdeauna obiectul său de activitate".

În Le Monde, ea menţionase deja mâinile rătăcitoare ale actorului. "Nu a îndrăznit niciodată să mă atingă în faţa echipei, spunea ea la vremea respectivă, altfel i-aş fi dat un pumn în faţă. Dar cu bietele asistente...". "Astăzi, este acuzat de ceea ce a fost lăudat. Nu am de gând să-l îngrop. Peste tot mi s-a cerut să depun mărturie împotriva lui. Evident, nu am făcut asta", spune cea care "a refuzat întotdeauna să facă filme cu el" după "Police".

Într-un interviu acordat revistei Society în 2015, când era membră a juriului la Festivalul de Film de la Cannes, actriţa a fost şi mai dură: "Depardieu este un prădător", a spus ea, "trebuie să mănânce totul şi pe toată lumea".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.