Ucraina anunţă luni că a doborât 13 dintre cele 15 drone explozive de fabricaţie iraniană lansate de către Rusia în noaptea de duminică spore luni, şi subliniază că livrările în domeniul apărării antiaeriene din Occident au ajutat-o să înfrunte această ameninţare de mai multe săptămâni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu (drone de tip) Shahed-131/136 din nord (regiunea rusă Briansk)”, anunţă armata ucraineană.

În total, ”15 lansări de drone au fost înregistrate, iar 13 (drone de tip) Shahed au fost distruse”, precizează armata.

Autorităţile ucrainene nu au anunţat pagube materiale sau victime umane cauzate de cele drone nedoborâte.

Administraţia Militară a Kievului anunţă că drone au fost lansate asupa capitalei ucrainene, dar că toate au fost doborâte şi nu există nici victime şi nici pagube.

Începând din noiembrie, după mai multe înfrângeri pe teren, Moscova a început să vizeze frecvent infrastructuri ucrainene considerate ”esenţiale” - energetice, lăsând astfel milioane de oameni în beznă şi frig pe timpul iernii.

Frecvenţa acestor atacuri a încetinit, însă în ultimele săptămâni, după ce Ucraina şi-a consolidat capacităţile apărării antiaeriene,

Occidentul a trimis sau urmează să trimită Kievului sisteme moderne, de tip NASAMS, IRIS-T, Aspide 2000, Hawk, Patriot.

Un atac cu 14 drone - 11 doborâte -, săptămâna trecută, s-a soldat cu doi morţi - doi salvatori - la Hmelniţki (vest).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.