Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, îl critică din nou pe prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, după ce acesta a anunţat că solicită trecerea unui parc municipal realizat pe fonduri europene din patrimoniul municipiului Ploieşti în cel al judeţului Prahova, iniţiativa acestuia fiind susţinută de mai mulţi consilieri locali. Volosevici spune că a depus un jurământ privind apărarea intereselor ploieştenilor, ceea ce implică păstrarea patrimoniului oraşului şi în niciun caz cedarea acestuia altor structuri administrative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, anunţă că se opune unui proiect care prevede transmiterea celui mare parc din oraş, Parcul Municipal, Vest, din domeniul public al municipiului Ploieşti în domeniul judeţului Prahova. Proiectul este iniţiat de mai mulţi consilieri locali, printre care şi liberali, foşti colegi de partid cu edilul suspendat în prezent din PNL. Iniţiativa consilierilor locali are loc în contextul în care preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, care este unul dintre prim-vicepreşedinţii PNL la nivel naţional şi care deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, anunţa, în decembrie, că doreşte preluarea parcului de la municipiu la judeţ, promiţând ploieştenilor „cel mai frumos târg de Crăciun din ţară”
„Este evident că nu voi fi niciodată de acord cu preluarea parcului Vest. Poeziile, poveştile, probabil spuse între două avioane, dispoziţia dată de domnul preşedinte al Consiliului Judeţean către doamna preşedinţă a Partidului Naţional Liberal Roberta Anastase, nu are rost să le comentăm. Este evident pentru toată lumea că dacă se doreşte să se facă o investiţie, nu există niciun impediment la nivel de tehnică administrativă ca să facă un parteneriat. S-au mai făcut, ne-au încurcat în diverse situaţii, dar s-au mai făcut. Şi atunci, nu există niciun fel de logică pentru care... şi eu sper că votul consilierilor locali, de data asta, va fi acela de a respinge proiectul. Nu am nici cea mai mică problemă dacă se doreşte ca pe o convocare de îndată, a unei şedinţe să începem procedura de parteneriat”, a afirmat Andrei Volosevici miercuri, într-o conferinţă de presă. 
Acesta a amintit că a depus un jurământ care îl obligă să „lupte pentru interesele ploieştenilor”, el arătând că acest lucru implică şi păstrarea patrimoniului oraşului.
„În afară de studii de fezabilitate şi restul... nu prea se face nimic la nivel de Consiliu Judeţean. (...) Tot acest patrimoniu este al ploieştenilor. Procedural, este evident că am atuurile mele juridice în mână. Sper că, în al treisprezecelea ceas, consilierii locali îşi fac datoria pe care trebuie să o facă respectând şi dezvoltarea oraşului prin investiţii dar în acelaşi timp păstrând şi patrimoniul ploieştenilor. Cred că este o decizie pe care trebuie să o ia foarte serios. Eu sunt pregătit să lupt în baza atribuţiilor pe care le am, la nivelul a ceea ce înseamnă structura tehnico-juridică şi voi face lucrul ăsta până la capăt”,  adăugat Volosevici. 
Parcul Municipal Vest, realizat din fonduri europene şi din investiţii de la bugetul local, se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare şi include un lac artificial, un patinoar, zonă pentru spectacole, locuri de joacă, dar şi o livadă realizată în scop didactic. 
Parcul a fost amenajat pe un teren viran de la marginea oraşului, din fonduri locale şi fonduri europene şi a costat peste 70 de milioane de lei. Amenajarea parcului a avut drept scop creşterea suprafeţei verzi în municipiul Ploieşti de la 3,8 metri pătraţi/locuitor la 9,31 metri pătraţi/locuitor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.