Prima Doamnă ucraineancă Olena Zelenska i-a îndemnat marţi, la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, în Sala Mare a Palatului Congreselor, pe participanţi - miniştri şi mari patroni - să se unească pentru a pune capăt războiului rus din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenska a venit personal în staţiunea din Alpii elveţieni, însoţită de mai mulţi membri ai Guvernului de la Kiev, parlamentari şi antreprenori ucraineni.

”Ceea ce vă reuneşte este influenţa”, a spus Zelenska elitei mondiale, adunată în Sala Mare a palatului Congreselor.

”Însă nu o folosiţi toţi împreună”, i-a reproşat ea.

De la începutul acestui Forum, luni, ”43 de civili au murit” în Ucraina, a denunţat Prima Doamnă ucraineancă.

Ea a evocat ”copiii obligaţi să-şi facă temele la lumânare” sau ”agricultorii cărora le este frică se ducă pe câmpurile lor minate”.

Olena Zelenska a pledat în favoarea ”Planului în zece puncte” al soţului său, Volodimir Zelenski, pe care acesta l-a propus membrilor G19 - G20 minus Rusia - la sfârşitul anului trecut, la Bali, în Indonezia.

Ruşii nu au reuşit să rupă spiritul de rezistenţă al ucrainenilor, a declarat într-un interviu acordat CNN Prima Doamnă ucraineancă.

”Am rezistat un an, putem rezista şi mai mult timp”, a declarat ea.

”Copiii ţării pot face diferenţa între sunetul unei rachete, unei drone şi apărării antiaeriene”, a subliniat Zelenska.

Prima Doamnă a Ucrainei a adus o scrisoare a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, adresată preşedintelui chinez Xi Jinping, pe care a remis-o reprezentanţilor acestuia.

Organizatorii Forumului Economic Mondial au interzis Rusiei să participe la această reuniune încă de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.