Cei mai cunoscuţi producători de la Hollywood au nominalizat, joi, cele două continuări ale "Top Gun" şi "Avatar" printre cele mai bune filme ale anului, în contextul în care selecţiile la premiile Oscar urmează să fie anunţate în curând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Format din aproximativ 8.000 de profesionişti, Sindicatul Producătorilor Americani/ Producers Guild of America (PGA) a dezvăluit lista cu cele 10 filme nominalizate, între care şi "Black Panther: Wakanda Forever", potrivit AFP. 

Continuările filmelor "Avatar" şi "Top Gun" au înregistrat fiecare încasări de peste un miliard de dolari iar continuarea "Black Panther" 800 de milioane de dolari la nivel mondial, în contextul în care cinematografele au cunoscut o activitate reluată parţial în 2022, după închiderea devastatoare din cauza pandemiei. 

Premiile decernate de asociaţia producătorilor au fost reluate şi considerate un barometru relativ fiabil în vederea câştigării unui premiu Oscar. 

Douăsprezece din ultimii 15 laureaţi la categoria "cel mai bun film" la gala Oscar au câştigat premiul echivalent decernat de PGA, ultimele filme fiind "CODA" şi "Nomadland". 

Anul acesta, PGA a publicat lista preselecţiei chiar în ziua în care se deschide votul pentru stabilirea selecţiilor la premiile Oscar. 

Filmele "The Banshees of Inisherin", "Everything Everywhere All at Once" şi "The Fabelmans" de Steven Spielberg, care au câştigat toate un Glob de Aur săptămâna aceasta, au fost nominalizate la premiul asociaţiei producătorilor. 

Celelalte patru filme din cursă pentru acelaţi premiu sunt: "Elvis", "Tar", "The Whale" şi "Glass Onion: A Knives Out Mystery". 

Gala premiilor PGA va avea loc pe 25 februarie, înainte ca cea a Oscarurilor să închidă maratonul decernărilor de premii în cinematografia americană la Los Angeles, pe 12 martie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.