Filmele "Banshees of Inisherin" şi "Everything Everywhere All at Once" conduc lista nominalizărilor la gala premiilor Sindicatului Actorilor Americani/ Screen Actors Guild din acest an, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comedia lui Martin McDonagh despre o prietenie încheiată brusc a primit cinci nominalizări: pentru actor în rol principal, Colin Farrell, actriţă în rol secundar, Kerry Condon, actorii în rol secundar Barry Keoghan şi Brendan Gleeson şi "cel mai bun film". 

La categoria 2cea mai bună Interpretare colectivă", filmul va concura alături de "Everything Everywhere All at Once", care a primit tot cinci nominalizări. Michelle Yeoh a fost nominalizată la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", în timp ce Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis şi Stephanie Hsu au primit nominalizări pentru roluri secundare.

Cele două filme vor concura cu "Babylon", "Women Talking" şi drama autobiografică a lui Steven Spielberg "The Fabelmans" pentru "cea mai bună distribuţie", care a primit, de asemenea, o nominalizare pentru "cel mai bun actor în rol secundar" pentru Paul Dano. 

La categoriile de interpretare, în rol principal, Yeoh le va înfrunta pe Cate Blanchett, nominalizată pentru rolul din "Tár", Danielle Deadwyler pentru "Till", Ana de Armas pentru "Blonde" şi Viola Davis pentru "The Woman King".

Pentru "cel mai bun actor în rol principal" au fost selectaţi: Colin Farrell, Austin Butler pentru "Elvis", Brendan Fraser din "The Whale", Bill Nighy pentru "Living" şi Adam Sandler pentru rolul din "Hustle".

La categoria "cel mai bun actor în rol secundar", favoriţii Quan, Keoghan, Gleeson şi Dano se vor confrunta cu Eddie Redmayne din "The Good Nurse", în timp ce la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", Kerry Condon, Jamie Lee Curtis şi Stephanie Hsu se vor confrunta cu Angela Bassett pentru "Black Panther: Wakanda Forever" şi Hong Chau pentru "The Whale".

La categoriile de televiziune, drama "Ozark" de la Netflix are patru selecţii. Concurenţii sunt: "The Crown", "Better Call Saul", "Severance" şi "The White Lotus".

Jason Bateman a fost de asemenea nominalizat pentru trofeul de la categoria "cel mai bun actor într-un serial dramă", alături de Bob Odenkirk şi Jonathan Banks din "Better Call Saul", Jeff Bridges din "The Old Man" şi Adam Scott din "Severence". 

Laura Linney şi Julia Garner au fost nominalizate pentru "cea mai bună actriţă într-un serial dramă", împreună cu Jennifer Coolidge din "The White Lotus", Elizabeth Debicki din "The Crown" şi Zendaya din "Euphoria". Garner a fost selectată şi la categoria actriţelor în filme TV sau mini-serii pentru rolul din "Inventing Anna", alături de britanica Emily Blunt, Jessica Chastain pentru "George & Tammy", Amanda Seyfried pentru "The Dropout" şi Niecy Nash-Betts pentru "Dahmer". 

Steve Carell din "The Patient", Taron Egerton şi Paul Walter Hauser din "Black Bird", Sam Elliott pentru "1883" şi Evan Peters pentru "Dahmer" îşi vor disputa premiul la categoria "cel mai bun actor într-un film TV sau mini-serie". 

Cea mai bună distribuţie a unei comedii de televiziune va fi aleasă dintre "Abbott Elementary", "Only Murders in the Building", "Hacks", "Barry" şi "The Bear".

Actorii principali într-un serial de comedie nominalizaţi sunt: Steve Martin, Martin Short, Anthony Carrigan şi Bill Hader şi Jeremy Allen White. 

La categoria feminină într-un serial comedie au fost selectate: Christina Applegate pentru "Dead to Me", Jean Smart pentru "Hacks", Quinta Brunson pentru "Abbott Elementary", Jenna Ortega pentru "Wednesday" şi Rachel Brosnahan pentru "The Marvelous Mrs Maisel". 

Ceremonia va avea loc pe 26 februarie la Los Angeles.

Marţi seară, Cate Blanchett, Austin Butler, Michelle Yeoh şi Colin Farrell au câştigat premiile majore pentru actorie la Globurile de Aur. Nominalizările la premiile Oscar de anul acesta vor fi anunţate pe 24 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.