Turbulenţele au afectat puternic un zbor Phoenix – Honolulu, duminică, 11 persoane suferind răni grave. Incidentul a fost descris de un oficial Hawaiian Airlines drept unul izolat şi neobişnuit, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jon Snook, oficial al companiei aeriene, a declarat că Hawaiian Airlines nu a mai înregistrat un astfel de incident “în istoria recentă”.

Avionul era plin, astfel că în el se aflau 278 de pasageri şi 10 membri ai echipajului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Jim Ireland, directorul serviciilor de urgenţă din Honolulu, a declarat că 36 de persoane au primit tratament, printre acestea numărându-se şi cele care au avut greţuri sau răni minore. 20 de oameni au ajuns la spitale. Dintre ei, 11 sunt în stare gravă.

“Simţim că avem noroc că nu a murit nimeni. Suntem încrezători că toţi răniţii se vor face bine”, a afirmat Snook.

Dintre răniţi, trei sunt însoţitori de zbor.

Kaylee Reyes, pasageră în zborul respectiv, a declarat că mama sa tocmai ce se aşezase pe scaun şi nu apucase să îşi pună centura de siguranţă când au început turbulenţele. “A zburat de pe scaun şi s-a lovit de plafon”.

Jon Snook a precizat că avionul a suferit unele pagube în interior şi a menţionat că în momentul incidentului semnalul de punere a centurii era activat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.