În total 64 de ucraineni şi un deţinut american au fost eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev, a anunţat preşedinţia ucraineană, după eliberarea baschetbalistei americance Brittney Griner în schimbul eliberării traficantului de armament Viktor Bout între Rusia şi Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şaizeci şi patru de militari din foreţele ucrainene, care au luptat în regiunile Doneţk şi Lugansk (...) se întorc acasă”, şi-a exprimat satisfacţia într-o postare pe Telegram, miercuri, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski Andrii Iermak.

Un american - Suedi Murekezi - ”a fost de asemenea eliberat” în acest schimb de prizonieri, precizează el.

Potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, Murekezi a fost arestat în iunie, în estul Ucrainei, şi a fost inculpat la începutul lui august cu privire la ”participare la manifestaţii proucrainene şi antiruseşeti” şi la ”incitare la ură rasială”, la Herson, în sudul Ucrainei, la începutul Războiului rus în Ucraina.

Potrivit avocatului americanului, citat de Tass, el se afla la manifestaţiile respective ”din întâmplare”.

Clientul său ”nu a luat parte niciodată la operaţiuni militare” în regiunea Doneţk, a subliniat avocatul.

Suedi Murekezi ”lucra la un club de noapte la Herson”, a precizat el.

Oraşul Herson a fost recucerit la începutul lui noiembrie de către forţe ucrainene, în urma unei contraofensive de câteva săptămâni.

În cadrul acestui schimb de prizonieri, patru trupuri neînsufleţite ”au fost restituite” Ucrainei, a mai anunţat Andrii Iermak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.