Avocatul Daniel Atasiei, care îl reprezintă pe edilul din Iaşi, Mihai Chirica, a afirmat, înainte ca primarul să fie audiat de către procurorii DIICOT, că se aşteaptă să fie "o zi lămuritoare pentru toată lumea, iar la final să mergem liniştiţi acasă". El a arătat că Mihai Chirica are calitatea de suspect în dosar, dar ”nu are niciun fel de grijă, ştie că nu a făcut nimic ilegal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Daniel Atasiei a declarat jurnaliştilor că edilul Mihai Chirica se află în sediul Poliţiei judeţene, fiind adus în baza unui mandat de aducere, şi că audierea sa va avea loc în cursul după-amiezii, cel mai probabil la sediul DIICOT.

"S-au desfăşurat nişte percheziţii într-un dosar mai vechi, care nu-l privea pe domnia sa. A fost pus în executare un mandat de percheziţie la sediul biroului de primar, există un mandat de aducere pentru domnia sa, în calitatea de suspect, urmează să vedem care sunt acuzaţiile în momentul în care încep audierile. Deocamdată aşteptăm să se finalizeze celelalte activităţi din dosar pentru a vedea momentul în care va da domnia sa declaraţii şi va afla care sunt faptele care i se impută. Momentan nu are niciun fel de grijă, ştie că nu a făcut nimic ilegal, sunt convins că doreşte să lămurească aceste aspecte", a declarat avocatul Daniel Atasiei.

Avocatul a spus că primarul Chirica este liniştit şi că este dispus să ofere toate informaţiile cerute de anchetatori.

"Mă aştept să fie o zi lămuritoare pentru toată lumea, iar la final să mergem liniştiţi acasă", a declarat avocatul Daniel Atasiei.

Întrebat dacă se aşteaptă ca primarul Mihai Chirica să fie reţinut la finalul audierilor, avocatul Atasiei a răspuns: "Nu cred, dar nu vreau să fac pariuri şi să dau pronosticuri".

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost ridicat, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.