Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost dus la audieri, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Mihai Chirica a urcat într-o maşină parcată în curtea Primăriei.
 
Surse din rândul anchetatorilor afirmă că verificările ar viza modul în care primăria ar fi aprobat deschiderea unui restaurant pe terasa unui imobil din centrul oraşului. Au fost percheziţionate mai multe birouri din primăria ieşeană, dar a fost vizată şi o altă clădire din apropiere în care a funcţionat biroul fostului viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu.
 
Ancheta ar viza modul în care primăria a eliberat mai multe documente pentru deschiderea unui restaurant pe clădirea Halei Centrale.
 
În anul 2016, Primăria Iaşi a respins proiectul, dar un an mai târziu a fost de acord cu autorizarea restaurantului.
 
Ziarul de Iaşi a scris la începutul acestui an că DIICOT a cerut documente de la Primărie în acest caz.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, pun în aplicare, miercuri, 24 de mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale.
 
”Activităţile se desfăşoară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism”, a precizat Poliţia Română.
 
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi duse, pentru audieri, 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională.
 
Acţiunea beneficiază de sprijinul brigăzilor şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, Suceava, Vaslui şi Botoşani, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.