Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, cere demisia primarului Mihai Chirica şi îi solicită şefului PNL Iaşi, Alexandru Muraru, să îi retragă sprijinul politic edilului ieşean, după ce acesta din urmă a fost dus, miercuri, la audieri de către procurorii DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că actualul edil nu mai are altă variantă decât demisia pentru "a spăla onoarea şi aşa pătată a administraţiei locale şi a Iaşului, iar grupul infracţional creat în această instituţie trebuie destructurat".

"Am fost efectiv siderat de această nouă descindere a organelor de anchetă. După desantul DNA de luni, iată că astăzi procurorii DIICOT au organizat o amplă acţiune în care principalul vizat este, din nou, primarul Mihai Chirica. În ultimii ani, Iaşul a fost făcut de ruşine la nivel naţional de un vremelnic conducător care s-a întrecut pe sine în culegerea de dosare penale de pe urma faptelor din administraţia locală. Caracatiţa infracţională din Primăria Iaşi trebuie destructurată şi puse bazele unui sistem administrativ transparent, care să funcţioneze în temeiul legii şi nu al bunului plac şi intereselor personale şi de grup. Demisia lui Mihai Chirica este mai mult decât morală şi absolut necesară. S-a ajuns deja mult prea departe. Mihai Chirica, singurul bine pe care îl mai poţi face este demisia. Redă Primăria ieşenilor!", susţine şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Totodată, senatorul ieşean îi solicită preşedintelui PNL Iaşi, Alexandru Muraru, să se delimiteze public şi să îi retragă sprijinul politic primarului Chirica.

”Nu am aşteptări de la primarul Mihai Chirica cu privire la demisie. A pierdut de foarte mult timp bruma de onoare pe care o avea. Cred însă că sunt suficiente motive rezonabile şi multiple abateri de la principiile democraţiei şi ale bunului simţ ca preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, să se delimiteze public şi să îi retragă imediat sprijinul politic primarului de Iaşi. Altfel, Alexandru Muraru ne arată că este complice şi părtaş acţiunilor şi faptelor pentru care primarul Mihai Chirica este anchetat penal, iar oraşul va rămâne, în continuare, prizonier mafiei imobiliare şi grupurilor de interese create în Primăria Iaşi", adaugă Popa.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost dus la audieri, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.