Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2,6%, din cauza problemelor de aprovizionare provocate de închiderea unei conducte majore în SUA şi a ameninţării Rusiei cu o reducere a producţiei, chiar dacă slăbirea restricţiilor din China privind Covid-19 a susţinut perspectivele privind cererea de combustibili, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,01 dolari, sau cu 2,6%, la 78,11 dolari pe baril.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate a fost cotat în urcare cu 2,40 dolari, sau cu 3,4%, la 73,42 dolari pe baril.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Săptămâna trecută, preţurile petrolului Brent şi WTI au scăzut la cel mai redus nivel din decembrie 2021, deoarece investitorii se temeau că o posibilă recesiune globală ar putea afecta cererea de petrol.

Potenţialul unei întreruperi prelungite a livrărilor prin conducta Keystone dintre Canada şi SUA a companiei TC Energy a contribuit la creşterea preţurilor.

”Repararea conductei Keystone pare să dureze mai mult decât era de aşteptat, mărind probabilitatea creşterii retragerilor suplimentare de petrol din stocurile de la Cushing”, a spus Jim Ritterbusch, de la firma Ritterbusch and Associates.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.