Forma şi dimensiunea încăperii în care urmează să fie concepută bucătăria condiţionează mai mult sau mai puţin libertatea în alegerea cromatică şi nu numai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva tipuri de încăperi şi modul în care le poţi amenaja!

Încăperile de dimensiuni mici

În cazul unei încăperi de dimensiuni mici trebuie să utilizezi spaţiul de care dispui pe verticală. Acest lucru înseamnă că, deşi pe orizontală ai un spaţiu limitat în care va fi necesar să introduci tot ceea ce ai nevoie, vei câştiga spaţiu de depozitare optând pentru dulapuri până la tavan. Astfel, nu numai că vei utiliza la maxim spaţiul de care dispui, însă dulapurile până la plafon vor da impresia că încăperea este mult mai mare. Specialiştii recomandă ca mobilierul să fie realizat cu exactitate pe măsurile camerei, profitând astfel de fiecare centimetru. Într-un spaţiu mic ar trebui să alegeţi o combină frigorifică de dimensiuni proportionale încăperii de pe Altex.ro pentru a nu ocupa foarte mult spaţiu. Optaţi pentru culori deschise, care să lumineze camera, făcând-o să pară mai mare şi adăugaţi perdele, de preferat albe care să facă posibilă pătrunderea luminii naturale. De asemenea, omiteţi să lăsaţi pe suprafeţe foarte multe lucruri, întrucât aglomerarea obiectelor nu va face decât să accentueze faptul că spaţiul nu este unul generos.

Încăperile de dimensiuni mari

În ceea ce priveşte o încăpere de dimensiuni mari, aveţi o sumedenie de posibilităţi de a o amenaja. Întrucât nu sunteţi limitaţi din punct de vedere al spaţiul, dispuneţi atât de libertate cromatică, cât şi de o mulţime de stiluri pe care le puteţi aborda. Deşi o astfel de încăpere pare a fi uşor de amenajat există câteva greşeli frecvent întâlnite printre care se numără şi amplasarea la distanţe mari a blatului de gătit faţă de frigider sau de dulapurile destinate condimentelor. Spre deosebire de alte încăperi, unde nici dimensiunea, nici structura nu avantajează anumite stiluri, în cazul unei încăperi de acest tip aveţi posibilitatea de a opta pentru o bucătărie tip insulă. Prin această metodă, nu numai că obţineţi o bucătărie închegată din punct de vedere estetic, dar câştigaţi şi un spaţiu de depozitare şi un blat de lucru care vă pot fi foarte utile.

Încăperi înguste

În cazul acestora, cea mai bună variantă de amenajare este aceea în care poziţionăm pe un singur perete întreg mobilierul şi frigiderul, lăsând liber peretele paralel. Lângă acesta urmează să amplasăm o masă destul de îngustă, pentru a ne asigura că rămâne suficient spaţiu între aceasta şi mobilier cât să ne putem desfăşura fără să ne stea în cale. Deşi nu este nevoie din punct de vedere vizual să daţi impresia unei camere mai înalte, un mobilier până în tavan vă este de folos pentru a câştiga încă puţin spaţiu. Cromatic vorbind, unei astfel de camere i se potrivesc culorile deschise care să creeze iluzia unui spaţiu mai larg. De asemenea, lumina trebuie să fie asigurată prin mai multe corpuri de iluminat pentru a cuprinde fiecare parte a camerei.

Vă veţi amenaja bucătăria după bunul plac, ţinând cont de criteriile încăperii şi de preferinţele proprii, astfel încât rezultatul să fie cel aşteptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.