Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a ost avizat proiectul tehnic pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg) de la depozitul de deşeuri de la Faţa Dealului, judeţul Cluj. Depozitul a fost constituit temporar, în urma eliberării amplasamentului autostrăzii Braşov-Cluj-Borş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri, 04.11.2022, Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR  a avizat proiectul tehnic pentru tratarea şi eliminarea deşeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului autostrăzii Braşov-Cluj-Borş, sector 2B, km 10+500 şi depozitat în depozitul temporar de deşeuri periculoase de la Faţa Dealului, comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj. Precizăm că instalaţiile necesare realizării activităţii de decontaminare a solului deţin autorizaţiile integrate de mediu/autorizaţiile de mediu pentru desfăşurarea activităţilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a arătat CNAIR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, proiectul tehnic prevede decontaminarea unei cantităţi de 65.774,85 tone de sol cu conţinut de HCH şi Hg.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În perioada următoare vor începe lucrările necesare decontaminării solului depozitat.

CNAIR a menţionat că, pentru decontaminarea solului din depozit, sunt prevăzute următoarele activităţi: excavarea solului contaminat, evacuarea levigatului, transport, sortare, spălare, desorbţie termică, epurarea levigatului şi a apelor uzate şi incinerarea reziduurilor.            

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.