Mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti la luptă în Războiul rus din Ucraina nu s-a încheiat ”pentru moment” - însă numeroase regiuni au încheiat deja acest proces, anunţă marţi Kremlinul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru moment, nu există încă un decret prezidenţial” care să pună capăt mobilizării, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov face aceste declaraţii la o zi după ce primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunţat închiderea Centrelor de Mobilizare Militară din capitala rusă.

Aceste centre de la Moscova au fost deschise în urmă cu aproape o lună de zile.

Primarul Moscovei a estimat că oraşul şi-a recrutat cota de oameni pe care să-i trimită să lupte în Ucraina, în urma anunţării unei mobilizări ”parţiale” de către preşedintele rus Vladimir Putin la 21 septembrie.

Anunţarea acestei mobilizări a provocat îngrijorări grave şi a determinat zeci de mii de ruşi să fugă din Rusia, pentru a nu fi înrolaţi.

Liderul de la Kremlin anunţa săptămâna trecută că estimează că acest val al mobilizării urmează să se încheie ”în două săptămâni”.

Putin a recunoscut că mobilizarea sa a înregistrat eşecuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.